De enige echte noppenbal
Ontwikkeld door Podologen
Made in europe
De enige echte noppenbal
Ontwikkeld door Podologen
Made in europe

By Team Vital feet, 8 march 2023

Oefening voor mortons neuroom

Waarom is het belangrijk om deze oefening te doen

De oefeningen zijn gericht op het rekken en versterken van de spieren rondom de tenen. Deze zijn belangrijk voor mensen met Morton neuralgie omdat ze kunnen helpen de stabiliteit tussen de tenen te verbeteren. Hierdoor kan de pijn of doof gevoel worden verminderd en kan het genezingsproces te versnelling

Elke voetoefening 1,5 minuut per voet uitvoeren en probeer minimaal drie oefeningen per dag uit te voeren en vijf oefeningen om het maximale eruit te halen. 

5 oefeningen: 15 minuten per dag

Wat heb je nodig: Oefenbal (6cm) en oefendoek

 • Versterken (zittend): Zit in een stoel en leg een handdoek op de vloer voor je. Plaats je voet op de handdoek en krul je tenen om de handdoek naar je toe te trekken. Houd deze positie 10 seconden vast en herhaal 1,5 minuut per voet

 

 • Balans (staand): Sta op één been op de oefendoek zoals de teen afbeelding aangeven, en houd deze positie zo lang mogelijk vast, minimaal 30 seconden. Herhaal dit met het andere been. Voor extra uitdaging, sluit je ogen terwijl je op één been staat.

 

 • Rekken (staand): Ga met je voorvoet op de oefenbal staan, met je hak op de grond. je andere knie buigen en je aangedane voet strek je de knie en buig je de enkel 45 graden nar voren leunend, voel de peesplaat als de kuit op spanning komen. de rek 10 seconden vasthoudend, om de spieren en pezen in de voet te rekken en de doorbloeding te verbeteren.

 

 • Weerstand (mag zittend): Stevig rollen met de oefenrol onder de voorvoet, om het pijnpunt de spieren en pezen te masseren en te ontspannen bij eventuele verkrampingen.

 

 • Weerstand (liggend): Plaats een oefendoek om je tenen (voorvoet) en trek eraan om weerstand te creëren terwijl je je tenen krult. Houd deze positie 10 seconden vast en herhaal 1,5 minuut per voet. 

 

 • Het is belangrijk om te onthouden dat deze oefeningen de pijn van Morton's neuroom kunnen verminderen, maar het is geen vervanging voor medische behandeling. Raadpleeg altijd een arts als je last hebt van voetpijn.

  Tips en variaties: 

  Het is belangrijk om te onthouden dat het doen van oefeningen alleen niet genoeg kan zijn om Mortons neuroom te behandelen. Het is ook essentieel om de oorzaken van overbelasting en stress op de voet aan te pakken.

  • Probeer zo vaak mogelijk op de dag met de oefenbal te rollen
  • Draag schoenen met genoeg teen ruimte in de breedte
  • Koop wandelschoenen niet te klein, na een tijd wandelen zet je voet uit en kan er een morton neuroom ontwikkelen

  Voordelen en duur van de oefeningen

  Het is belangrijk om deze oefeningen elke dag regelmatig uit te voeren om de voorvoet sterker en flexibeler te maken en zo de symptomen van mortons neuroom te verminderen. in de meeste gevallen ontstaat binnen 4/6 weken pijnvermindering. Echter, als de pijn aanhoudt of erger wordt, is het belangrijk om medisch advies in te winnen.

  Zijn er vragen over de oefening? laat het ons weten via de chat

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »